Барбершоп: що це таке та в чому його переваги?

0
Поширити

Барбершоп – це заклад, створений спеціально для чоловіків. При цьому головна його фішка ще й у наданні різноманітних послуг. Тут можна не просто постригтися, а й красиво оформити бороду, зробити укладку волосся тощо. І все це в чоловічій компанії.

Що таке барбершоп?

Якщо говорити двома словами, барбершоп – це чоловіча перукарня, в якій майстри пропонують різноманітні послуги зі зміни або підтримки іміджу.

З англійської «barber» перекладається як борода. Це слово прийшло ще з латині. Чому у назві салону краси борода? Щоб остаточно маркувати його лише як заклад для чоловіків. Тут панує своя атмосфера, вона брутальніша в порівнянні з іншими салонами краси. Працюють у барбершопах також переважно чоловіки (щоправда, останнім часом можна зустріти і барберів-жінок).

Перші барбершопи з’явилися у XVII столітті у Європі, звідки перекочували до Америки. Там з’явився союз барберів, які обмінювалися досвідом та вигадували нові види послуг. Це дозволило не втратити клієнтів навіть у 70-ті роки, коли мода багатьох чоловіків спонукала носити довге волосся, яке не потребує стрижки. Тоді барбершопи вигадали оригінальні укладки і, звичайно, залишили в переліку послуг стрижку бороди.

Навіщо чоловікам потрібні барбершопи?

Жодних здивованих очей та зайвих розмов, справжні фахівці у своїй сфері, можливість змінити імідж усього за кілька хвилин – барбершопи справді потрібні представникам сильної статі. І не лише з цих причин. Атмосфера у звичайних салонах краси багатьох чоловіків може дратувати. У барбершопах дедалі стриманіше. Там відразу хочеться взяти в руки келих віскі та сигару – настільки все сприяє відпочинку та комфорту.

Більше того, такі заклади – це ще й частина культури, яка несе свою історію вже впродовж століття. Барбери – це не просто перукарі. Це люди, закохані у свою професію, які постійно стежать за тенденціями у сфері чоловічих стрижок, можуть за бажанням клієнта підтримати розмову та створюють комфортну та спокійну атмосферу.

Два майстра барбери спілкуються

Чому барбершопи користуються популярністю у всьому світі?

Насамперед барбершопи популярні завдяки унікальній концепції, яку просто не може повторити інший салон краси. Можливість провести час у суто чоловічій атмосфері – інколи це дійсно потрібний спосіб відпочинку для багатьох чоловіків.

І не варто думати, що в барбершоп приходять ті, хто зациклений на своєму іміджі. Вас обслужать однаково якісно, ​​хоч би з яким питанням ви не прийшли: оригінальна стрижка або просте вкорочення довжини волосся. При цьому барбери зроблять усе, щоб ви виглядали стильно та охайно. Майстри завжди мають почуття міри і не запропонують зайвого, якщо воно вам не потрібне.

У барбершоп ходять різні чоловіки, які:

  • стежать за останніми тенденціями у світі моди та стилю, продумують свій імідж і хочуть мати стильну стрижку та бороду;
  • захоплюються нестандартним підходом до створення образу та люблять цікаві аксесуари;
  • хочуть просто підстригтися без укладання і фірмових стрижок;
  • не впевнені, що у звичайних салонах можна знайти фахівця, який спеціалізується саме на чоловічих зачісках (зазвичай там працюють жінки, які більше знаються на укладках та стрижках для представниць прекрасної статі).
Клієнт барбершопа

Чому вам варто обов’язково зайти у барбершоп?

Вам необхідні причини, щоб записатись в барбершоп?

  1. Створення стильного образу. У барбершопах зазвичай працюють найкращі чоловічі перукарі з більш складним рівнем навичок та досвідом. Вони регулярно проходять майстер-класи, навчальні курси та вебінари, підвищують кваліфікацію та беруть участь у конкурсах. Тобто ви зможете повністю довіритись барберу та отримати стрижку, яка вам ідеально пасуватиме.
  2. Величезний вибір стрижок. Якщо у звичайній перукарні існує 2, ну максимум 3 чоловічі зачіски, у барбершопі ви можете вибирати з десятків різних варіацій. Більш того, можна навіть показати барберу картинку, яку ви знайшли в інтернеті – і майстер відтворить бажаний образ. То чому б не виявити фантазію і не відмовитися від шаблонних стрижок, зламавши всі стереотипи?
  3. Крута атмосфера. Тут панує невимушена та комфортна обстановка. Цьому сприяє і інтер’єр, і музика. Як правило, барбершопи виконані в брутальному  стилі: лофт, кантрі, гранж і т.і. Тут ви можете не тільки підстригтися, а й купити перевірену продукцію для укладання, догляду за бородою. Під час очікування майстра клієнту барбершопа часто пропонують не просто чай чи воду, а й міцніші напої (а в деяких салонах можна навіть пограти в приставку, поки ваш майстер зайнятий).

Барбершоп – це унікальне місце, де ви можете отримати високоякісну послугу в комфортній для вас обстановці. Тут немає нічого, що дратувало б і завдавало незручностей. Саме тому вони сьогодні стають дедалі популярнішими. Барбершопи створені абсолютно для всіх чоловіків незалежно від професії, віку, інтересів.

Схожі пости