Переваги та недоліки коворкінгу для приватних майстрів

0
Поширити

Сьогодні все частіше стали з’являтися окремі простори, призначені для індивідуальних майстрів. Це дозволяє спеціалістам створити своє робоче місце без необхідності закріплюватись за конкретним салоном. Працюють такі приміщення за принципом коворкінгу, де на одній території одночасно можуть бути кілька майстрів, які самі облаштують собі робочий простір, виходячи зі сфери діяльності.

Оренда робочого місця для майстрів має як свої переваги, так і недоліки. Давайте розглянемо такий спосіб організації робочого місця під кожним із цих кутів.

Переваги оренди робочого місця у салоні краси для майстрів

Багато салонів, що мають велику площу, пропонують окремим майстрам, які не працюють у них, орендувати собі робоче місце. Чому це вигідно саме для фахівця? Давайте розбиратися:

  1. Ви зможете встановлювати ціну своїх послуг. Це особливо актуально як для новачків, які хочуть створити свою клієнтську базу та тимчасово знижують вартість роботи, так і для досвідчених майстрів, для яких зарплата салону є недостатньою.
  2. Ви самі вибираєте послуги, які пропонуватимете, та продукцію, яку використовуватимете. Все, починаючи від невеликого інструментарію та закінчуючи косметикою чи доглядовими засобами, – тепер лише ваша відповідальність.
  3. Вам не доведеться працювати вдома. Салон дає зручний для роботи з клієнтами простір. Це підвищує лояльність людей, оскільки не всі готові ходити додому до майстра.
  4. Ви не залежите від робочого графіка салону, не повинні підлаштовуватися під нього і можете планувати власний режим робочого дня і записувати клієнтів на зручний для вас час. Головне – укладатися у години роботи салону.

Та найголовніша перевага: можливість отримувати більше грошей. Вся справа в тому, що фахівці в салоні заробляють близько 30-35% від вартості послуги. Тут же ви можете розпоряджатися на 100% своїми фінансами та заробляти більше.

Коворкінг простір

Недоліки коворкінгу для майстрів

Цей спосіб організації робочого місця має як переваги, так і деякі недоліки. Через це іноді майстрам робота в коворкінгу категорично не підходить. Серед основних мінусів:

  1. Як правило, в оренду здається порівняно невелика площа, яка становить лише частину приміщення салону краси. Тобто розставити багато матеріалів та обладнання не завжди можливо.
  2. Вам доведеться платити оренду незалежно від того, якою була робота протягом місяця. Навіть під час низького сезону коли кількість відвідувачів помітно падає.
  3. Ви залишаєтеся віч-на-віч перед податковою та іншими держслужбами. У салоні всі ці питання вирішуються за майстрів. Однак, працюючи в індивідуальному порядку, вам доведеться самостійно вести свою фінансову діяльність. Важливо своєчасно сплачувати податки, вести бухоблік тощо.
  4. Поряд з вами можуть працювати ваші конкуренти, які будуть переманювати клієнтів, демпінгуючи ціни.
  5. Продумати повноцінну рекламу стає ще складніше, і майстру доведеться орієнтуватися лише на своє ім’я. Масштабної маркетингової кампанії для коворкінгу створити не вдасться.
  6. Ви стаєте своїм же закупником матеріалів та інструментів. Якщо в салон закуповують все, що потрібно майстру, то в даному випадку вам потрібно контролювати витрати продукції та своєчасно поповнювати запаси. Це призводить до ще одного недоліку, коли через брак фінансів майстер не може купити якісну продукцію в потрібній кількості.
  7. Організація робочого дня. Через відсутність адміністратора вести всі записи, перенесення клієнтів, скасування та додаткові прохання потрібно самому майстру.

Чи варто орендувати робоче місце окремо або краще все ж таки піти працювати в салон краси? Вирішувати вам. Цей підхід має як плюси, так і мінуси. Проте найбільше він підходить фахівцям, які вміють самоорганізовуватись, відрізняються багатозадачністю та готові нести повну відповідальність (включаючи фінансову) за свою роботу.

Схожі пости