Плануєте дитячу зону в салоні? Продумайте найважливіше

0
Поширити

Організація спеціальної дитячої кімнати в салоні краси, який вже приступив до роботи, проводиться значно легше в порівнянні з її облаштуванням в закладі, що будується. 

Звичайно, до процесу організації дитячої зони все одно потрібно підходити ретельно та акуратно. Необхідно заздалегідь продумати всі нюанси, щоб не потрапити в немилість інстанцій, що перевіряють салони.

Основні вимоги до дитячих зон у салоні краси

Робота з дітьми передбачає особливий підхід. Закони накладають додаткову відповідальність та вимоги до підприємців, які організовують на базі своїх закладів дитячі зони.

Якщо це не невеликий куточок, а ціла окрема кімната, уважно вивчіть усі відповідні документи:

  1. Закон про захист прав споживачів. Обов’язково підготуйтеся до перевірок та переконайтеся, що всі меблі та іграшки, а також освітлення, вікна та планування кімнати відповідають державним стандартам.
  2. Технічний регламент безпеки будівлі. Необхідно його дотримуватись для виконання заходів пожежної безпеки.

Розрахунок площі для дитячої зони відбувається так: на одну дитину необхідно близько 2 кв.м. Тобто якщо ви плануєте одночасно залишати в дитячій кімнаті 10 дітей, вам знадобиться мінімум 20 кв.м.

Для салону краси ця цифра може бути ще меншою. Як правило, ігрові зони там розраховані на 5-6 дітей. Тож 10-12 кв.м цілком вистачить.

Оскільки це не освітній або розважальний заклад для дітей, вимог до дитячої кімнати буде менше, ніж, наприклад, до дитячого садка. Однак основних умов дотримуватися необхідно. Кімната має бути:

  • досить просторою;
  • з наявністю місця для іграшок та меблів;
  • із відділенням для санвузла;
  • із прийомним коридором для батьків.
Діти

Що потрібно для влаштування дитячої кімнати в салоні краси?

Тепер давайте розберемося, які вироби необхідні для того, щоб ігрова кімната для дітей була комфортною, безпечною та цікавою. Вам знадобиться кілька обов’язкових та додаткових предметів:

  1. Іграшки для рольових ігор. Це можуть бути ляльки, плюшеві звірі, супергерої, машинки, лялькові будиночки тощо. Все, з чим дитина може вигадувати цікаві сюжети для ігор.
  2. Розвиваючі іграшки. Особливо актуальні для дошкільнят. Це можуть бути конструктори, кубики, пірамідки тощо. Для старших діток можна передбачити кілька настільних ігор відповідно до їх віку.
  3. Меблі. Повинні бути абсолютно безпечними та гіпоалергенними. Уникайте гострих кутів та зайвих декоративних елементів. В ігровій кімнаті вам знадобляться столики та стільці, маленькі пуфи.

Ну і звичайно, не забудьте про дизайн приміщення. Він має бути веселим та цікавим, таким, щоб сподобатися дітям. Продумайте оздоблення стін, використовуючи яскраві відтінки, зображення  персонажів з мультфільмів тощо.

Хто має працювати у дитячій кімнаті у салоні краси?

Салонні процедури можуть тривати від 30 хвилин до кількох годин. І батькам важливо, щоб весь цей час за їхніми дітьми наглядала людина з досвідом у цій сфері. Для ігрової кімнати потрібен окремий кваліфікований персонал, який вміє знаходити спільну мову з дітьми різного віку, виявляти терпіння та доброзичливість. Це можуть бути педагоги, няні тощо.

Головні критерії підбору персоналу полягають у тому, що людина, яка працює з дітьми, має бути:

  • акуратною;
  • спокійною та психологічно стійкою;
  • веселою та доброзичливою.

У разі необхідності наймайте кілька людей для роботи позмінно. Заздалегідь сплануйте графік, щоб в ігровій кімнаті завжди був хоча б один співробітник. У середньому організація графіка роботи дитячої кімнати у салоні виглядає так:

  • відкривається і закривається кімната в ті ж години, що і салон краси;
  • максимальний час роботи одного працівника у кімнаті становить 6-8 годин.

Для збереження репутації закладу та безпеки клієнтів обов’язково уточніть, що в деяких випадках дітям не можна відвідувати ігрову кімнату. Це насамперед стосується малюків із симптомами інфекційних захворювань. Інакше зростає ризик зараження інших дітей.

Схожі пости