Розраховуємо собівартість роботи бровиста: формули та приклади визначення вартості послуг

0
Поширити

За останні кілька років попит на послуги бровиста зріс у кілька разів і продовжує зростати. Моделювання, фарбування та ламінування брів – процедури, до яких жінки вдаються з регулярністю 1 раз на 3-4 тижні.

Цінник послуг бровиста зазвичай невеликий і залежить навіть від місця роботи майстра: в салоні або вдома. Більшість клієнтів сьогодні вважають за краще ходити до майстрів у салон. Як же в такому разі розрахувати вартість послуг і від чого вона залежатиме? Ми зібрали всі критерії, що впливають на ціноутворення, а також поради, як зробити вартість послуг бровиста більш прийнятною для клієнта та вигідною для салону краси.

Від чого залежить вартість робіт бровиста?

Хто такий бровист? Це майстер, який займається моделюванням, фарбуванням та ламінуванням брів. Саме вони дозволяють зробити погляд виразнішим, підібрати ту форму брів, яка підходить конкретному клієнту. Незважаючи на те, що в кріслі бровиста жінки проводять не більше 40 хвилин (за рідкісними винятками), робота у майстрів складна і потребує низки навичок, інструментів та матеріалів.

Відвідувачі різних салонів часто стикаються із великим розкидом вартості послуги. Моделювання брів в одному закладі може коштувати 80 грн., а в іншому – 320 грн. Від чого залежить ціноутворення? Є кілька ключових факторів:

  1. Місце та місто розташування салону. Ціни у великих містах будуть вищими, ніж у провінційних. Це і вартість оренди приміщення й у цілому оплата життя: від комуналки до товарів. Відповідно, у столиці послуги бровиста можуть коштувати від 500 грн., а в маленькому місті – від 200 грн.
  2. Собівартість засобів для процедури. Ви можете купити дешеву фарбу та фіксатори. Однак, якщо салон претендує на звання елітного та залучає до роботи бровістів із досвідом, краще використовувати продукцію відомих брендів. Так клієнти ще більше довірятимуть вашій студії.
  3. Швидкість виконання процедури. Вона залежить безпосередньо від майстра. Деякі, особливо це стосується новачків, виконують роботу за годину. Більш досвідчені та швидкі майстри можуть впоратися з такою самою процедурою за 35 хвилин. Головне тут – не втратити якість роботи. Внаслідок цього бровісту вдасться обслужити за одну зміну майже вдвічі більше клієнтів.
бровист наносить фарбу для брів на щіточку
На вартість послуг бровиста впливає і швидкість його роботи

Скільки заробляють бровісти

Розрахунок вартості послуг бровиста власники салону часто починають із визначення зарплати майстра. Вже від неї слід відштовхуватись, додаючи вартість розхідників та додаткові витрати. Звісно, ​​зарплата фахівця залежатиме від низки факторів:

  • місто проживання;
  • категорія салону;
  • досвід майстра.

У середньому бровісти в Україні заробляють близько 600 доларів на місяць. Якщо майстер працює 2 дні через 2, тобто 15 днів на місяць по 8 годин зміна, його година буде коштувати:

600/(12*15) = 600/120 = 5 доларів.

У середньому години достатньо для виконання однієї процедури. Тобто, за робочу зміну бровіст заробляє 40 доларів.

Важливо! Не забувайте, що підсумкова зарплата бровістів залежатиме від завантаженості майстра. Якщо в нього розписаний день, то сума буде такою, як ми й порахували. Однак якщо на процедуру з моделювання брів записується 2-3 клієнти на день, зарплата буде нижчою, як і прибуток салону. Можливо, керівникам навіть вигідніше скоротити штат бровістів.

Вартість послуг бровиста: витрата матеріалів на моделювання брів

Моделювання та фарбування брів – найпоширеніші процедури в даному сегменті. Їх виконують із регулярністю приблизно 1 раз на місяць. Для фарбування майстри використовують спеціальні засоби, які надають бровам природного відтінку і тримаються довго, змиювачись максимально рівномірно.

Більшість матеріалів, які використовуються під час проведення процедури, хіба що, крім пінцету, є витратними. Отже – їх запаси потрібно регулярно поповнювати. З кожним клієнтом фарби, гелю, серветок стає менше.

набір інструментів бровиста
Інструменти бровиста вимагають поповнення та оновлення

Давайте прорахуємо, яка сума витрачається на одного клієнта, коли йдеться про витратні інструменти та матеріали. Розрахунок проводиться за такою формулою:

(кількість товару в упаковці/вартість товару) * Витрата на одного клієнта.

Найменування товаруВартість товару, грнКількість товару в упаковціВитрата на одного клієнтаВартість на одного клієнта, грн
Олівець для малювання форми брів501,5 гр0,03 гр2,25
Антисептик80100 мл2 мл1,6
Засіб для видалення макіяжу200300 мл5 мл3,3
Ватні диски5050 шт.44
Розміточна паста30030 гр0,5 гр5
Заспокоюючий крем для шкіри350150 мл3 мл7
Скраб для бровей200100 гр1 гр2
Палітра фарби на 6-8 відтінків800200 гр2 гр8
Хна для брів200100 гр1 гр2

Тепер потрібно підсумувати усі отримані числа. У результаті за одну процедуру майстер витрачає кошти у сумі 35,15 грн.

Вартість матеріалів для процедури ламінування брів

Послуга ламінування брів складніша за моделювання та фарбування. Її проводять не всі бровісти. Крім особливих навичок, отримати які можна на спеціалізованих курсах, тут потрібні ще й додаткові витратні матеріали та одноразові інструменти. Давайте їх перерахуємо та порахуємо, скільки грошей витрачається на одного клієнта, що записався на ламінування брів:

Найменування товаруКількість товару в упаковціЦіна товару, грнВитрата на одного клієнтаЦіна на одного клієнта
Ліфтинг-гель10 мл3000,1 мл3
Фіксатор об’єму10 мл3000,05 мл15
Кератинова сироватка10 мл3500,1 мл3,5
Фарба для брів і вій80 гр602 гр1,5
Підложки для зняття и ламінування вій і брів205012,5
Мікрощітки1006063,6
Одноразове простирадло10012011,2
Одноразова шапочка503010,6
Рукавички5020028
Защитная пленка отрывная200 см8030 см12

У сумі у нас вийшла собівартість матеріалів та разових інструментів: 51 грн.

Вираховуємо додаткові витрати

Не забуваймо про те, що, працюючи в салоні краси, майстер стає частиною самого закладу. І долучається до його вдосконалення, підтримання чистоти та порядку. А це означає – частина грошей, отриманих за процедуру, має бути закладена не лише у зарплату та закупівлю нових матеріалів, а й на додаткові витрати:

  • оплата оренди та комунальних послуг – 15000 грн:
  • клінінг – 2500 грн;
  • прикраса салону краси – 800 грн.;
  • робоча форма майстрів, її хімчистка – 1500 грн.;
  • хімчистка м’яких меблів, прання рушників – 800 грн.;
  • частування для клієнтів: чай, кава, печиво та цукерки, ваза з фруктами – 700 грн.

Усього – 21300 грн.

Це вся сума, яку приблизно витрачає салон на місяць. Який об’єм таких додаткових витрат припадає на одного клієнта? Для цього потрібна формула:

(сума витрат / кількість годин роботи одного майстра, ми беремо 15 днів на місяць по 8 годин) * тривалість процедури (1 година).

Виходить: 21300/120 годин*1 = 178 грн.

До речі. Якщо майстер впорається з процедурою не за 1 годину, а за 30 хвилин, сума додаткових витрат скорочується також у 2 рази.

Як оптимізувати витрати

Якщо, порахувавши основні та додаткові витрати, у вас вийшла занадто велика собівартість послуг бровиста, можливо, слід пошукати спосіб зниження ціни. Як це зробити? Не поспішайте економити на матеріалах та інструментах – іноді навіть невеликі кроки можуть допомогти салону краси отримати більший прибуток на процедурах фарбування чи ламінування брів:

  1. Оптимізуйте роботу з постачальниками. Ведіть облік замовлень косметичних засобів та витратних матеріалів. Можна робити його в таблиці, проте набагато ефективніше використовувати спеціальні CRM програми для салону краси. Наприклад, програма Integrica, окрім опцій автоматичного розсилання та ведення клієнтської бази, дозволяє також заповнювати звіти витрат, щоб відстежити, на що йдуть гроші. Можливо, якісь товари ви замовляєте з надлишком, а може навпаки – вигідніше буде пошукати оптову закупівлю, якщо витрата засобів велика.
  2. Наперед продумайте набір бровиста. Він повинен включати всі необхідні інструменти та матеріали для процедур. По-перше, так ви знатимете остаточну вартість. А по-друге – вам не доведеться витрачати гроші та час на повторну доставку коштів чи інструментарію, про які ви забули.
  3. Не бійтеся підвищувати вартість послуг. Якщо минув час, а у вашому салоні ціни залишилися на рівні дворічної давнини, можливо, ви зазнаєте збитків. Враховуйте інфляцію та зміну цін на розхідники – за потреби краще трохи підвищити вартість послуг, щоб залишатися у плюсі. Головне – заздалегідь сповістить клієнтів та аргументуйте підвищення цін.

Розрахунок собівартості роботи бровиста у салоні краси дозволяє правильно визначити вартість самої процедури. Використовуючи вищенаведені формули, ви можете провести свої розрахунки, виходячи з індивідуальних параметрів. І не забувайте про додаткові та часто приховані витрати: ремонтні роботи в б’юті-студії, поломка інструментарію тощо.

Схожі пости